fredag 5. desember 2014

Tennbrikketboks

Hei igjen og tenk nå er det desember og dagene bare flyr forbi.
I dag blogger jeg for The Mirror Crack'd og utfordring nr #04 - Recycle/upcyle or make a gift.
Her er mitt bidrag i denne runden :)


Jeg har resirkulert en brukt tennbrikkett boks. De er jo ikke så pene og se på.  Laget også en matchende fyrstikk eske, men glemte  å ta bilde av den! Laget nytt lokk etter turtorial av Kirsten Hyde

Jeg har tatt vare på store gråpapir emballasje og disse er store nok to å rekke rundt boksene. (feks gråpapir fra banan eskene, er litt tykkere en vanlig gråpapir). 

Bruker decoupage lim eller utvanna tre-lim på selve boksen og strekker papir rundt. Har tatt ut det løse bunnen og folder papiret inn på innsiden før jeg trykker bunne til bake... på toppen folder jeg det som er over kanten inn på innsiden. 
Jeg har endel av disse fløyels bord båndene og de har lim på seg så de er lette å feste. 


Tok litt gesso på fingeren og dekte en stencil med den før jeg presset den mot boksen. Gjentok dette litt her og der, helt tilfeldig. 

Reste papir av denne treveggen passet godt til vinter fuglen som skulle være hovet motivet. Bare rev det til og en liten doilie fikk et hint av rød sverte ytterst i tuppene. 


Stanset ut vinter fugelen fra StudioLigth klippe arket med en dise fra Tonic Studio og fant en passende bit rød kartong, som ble stanset ut med en dise et nummer større og med scalloped kant fra samme sett. 

Greier stanset ut med en MS punch, branch tror jeg den heter, og limte dem i små klynger  Fant et par snøstjerne knapper som fikk en rød tråd igjennom seg og ble plassert midt i klyngen. 


Lokket fikk samme pynten og isteden for en knott har jeg tredd en snøstjerne knapp i en tråd og knytt den fast og så endene igjennom en større snøstjerne knapp. Den store blir limt ned på selve boksen for å skjule hullene igjennom lokket. På innsiden trer jeg så tråd enden gjennom en annen stor knapp og limer så denne fast på innsiden. Detter for at ikke tråden skal rive opp pappen i lokket. 


Jeg har brukt for det meste rester på denne og fylte den med brikketter som jeg kjøpte i poser og fylte opp. 

Voila en ferdig gave. :)

Håper du ble inspirert. Ha en kreativ desember ;)


♥♥♥

3 kommentarer:

 1. Hi Merethe! I admire your altered box- you have transformed it to a lovely gift!
  Hugs from Poland

  SvarSlett
 2. Hi Merethe, great idea and it looks good too.
  Happy crafting, Angela x

  SvarSlett
 3. Great idea!! Love the doilies you have used!! And the velvet tape is so luxurious!! Cxx

  SvarSlett

Happy for all comments.
(✿◠‿◠) Ma (Merethe)